May 032011
 

Södergående tåg tog mig till Uppsala denna dagen, men först hann jag med en del pappersvändande innan det bar iväg. Jag tycker inte om dessa dubbeldäckare, så jag uppsöker oftast nån av de obokbara uddaplatserna, där går det att få plats med benen vilket inte funkar på andra platser.

Snart rullar tåget söderut mot Uppsala

Nu blev det en liten oplanerad väntan i Uppsala, men då jag ändå skulle äta nått, så fick det bli en förstärkt fika på Ofvandahls. På Ofvandahls var det körigt, rusningen före lunch hade dragit igång men det var ont om personal så köerna ringlade runt. Ägaren hade fullt upp med att få ordning på beställningarna. När det var min tur, så beställde jag mig en Ost-Brie baguette, klart att jag då fick en Salami-Brie vilken skickades tillbaks med vändande post.

Därefter bad jag om att få en mugg att dricka kaffe ur varpå jag fick ett mjölkpaket… 🙂 Nå, även det gick att få ordning på. Jag gillar att Ofvandahls har ett ställ med muggar för dem som är mer bekväma med detta.

Ofvandahls, Uppsala

Så ur samovaren fyllde jag min mugg, slog mig ner och afnjöt min lunch.

När jag skulle hem igen så hann jag med minsta möjliga marginal komma på tåget, biljett inhandlades ombord till ett facilt kostsamt tillägg för ombordköp. Strax somnade jag till och vaknade precis före Gävle då en ung mamma lutade sin nying mot mig, så jag fick lite raskt bli tillfällig barnvakt 🙂 Jag vet inte vem som blev mest förvånad, jag eller lila barnet.

I Holken har det skett saker nu, skåda en första leverans av ägg! Det tar sig så sakteliga det här. Hoppas bara inte pippin tycker illa vara att vi tjyvkikar inne i holken.

Nått litet äggstra?

Även denna dagen är nu ett stängt land, imorgon är en ny dag, den vet vi inte mycket om ännu så det får bli ett nytt blad.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*