Sep 192010
 

Idag har det varit Val i Sverige, det är denna dag där vår demokrati manifesteras i form av att folket får lägga sin röst på det parti som de vill skall företräda dem de närmsta 4 åren.

Jag hade åtagit mig lite verksamhet i form av distribution av valsedlar till 8 val lokaler. En tidig morgon runda, en vid lunch och sen en på seneftermiddagen. Riktigt tidigt på morgonen hade valarbetare från moderaterna varit ute och fyllt parker samt rondeller med flera tusentals vimplar, även om jag inte sympatiserar med dem, så tyckte jag det var fint på nått sätt.

Valspurt

På sista rundan så följde min hustru med mig, det var skönt att få lite sällskap.

Söta hustrun

Kvällens valvaka blev lite sorgligare, för SD kom tyvärr in i riksdagen, jag tycker det är tragiskt att främlingsfientliga partier får fotfäste i Sverige.

Nu är denna dagen till ända, trött och slut.

  2 Responses to “Val i Sverige”

  1. Är du piratpartist?

    • I perspektivet av att staten sen drygt ett år sedan har tagit sig rätten att ånga upp samtlig digital kommunikation, dvs e-post, IP-telefoni, surfning etc som passerar Sveriges gränser, vilket innebär i princip allt som sker på Svenska delen av Internet. Samt att Sverige tar sig rätten att kontrollera all internet trafik som passerar genom Sverige, dvs allt som kommer från Norge, Finland, Ryssland och Baltikum så hittade jag enbart ett enda parti som hävdar att detta är fundamentalt fel, nämligen Piratpartiet.

      Hade reglerna tillämpats på samma sätt för Brev och Vykort, dvs att staten hade öppnat alla brev och läst allt som var skrivet, då hade det blivit ett djävla liv, men nu verkar ingen knappt bry sig, det tycker jag är rätt konstigt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*