Oct 022012
 

En hyfsat tidig morgon, har sovit gott i sängen på stadshotellet i Västerås, frukosten minns jag inte mycket av annat än att det var en herrans massa kostymer, slipsar och strama fruntimmer som alla verkade stressa ihjäl sig redan på morgonkvisten. Så vill inte jag leva mitt liv kan jag säga.

Med konsumerad frukost i magen, det slank ner två små wienerbröd till efterrätt, så körde jag iväg till Toyota-verkstaden för att få halvljuset fixat, så nu kan jag i lugn och ro köra i mörkret utan behöva vara orolig för att ställa till med något tok.

Västerås länsmuseum

Jobbet på länsmuseet gick bra, en trasig nätdel kan ställa till mycket problem här i världen. Så efter dryga timmens jobb så rullade jag vidare med bilen upp mot Lidköping och mitt slutmål Läckö.

Ett härligt väder att köra bil i, soligt och skönt, så när jag kom fram till Lidköping så slog jag till på en Kling glass, en “Lilla Paris”, det är en av belöningarna med att komma till dessa trakter, en mycket god glass!

Lilla Paris, Kling glass

Det var egentligen tänkt att jag skulle lasta ur bilen imorgon, men klockan var inte så mycket som jag trodde att den skulle ha varit, så jag passade på att göra en hel del av morgondagens jobb redan idag, en stor belöning var den härliga sensommarvärmen som gjorde utsikten lite sådär extra prima att afnjuta.

Utsikt över Vänern

Kvällens boende, det var för mig ett helt nytt ställe, pensionat/vandrarhem “Läckö Strand“, nu ligger detta ställe i ett skogsbryn, men mycket nära till Vänern. Man kan tydligt se hur havet tryckts undan av landhöjningen. Eller vad tycks om vyn? Jag kan avslöja att det började ösregna precis efter att jag tagit bilden, så jag hann bli rätt genomblöt innan jag var tillbaks i hytten igen.

Vy utanför Läckö Strand, Kållandsö

Jo, boendet, på Läckö Strand har de hytter med rum i, jag skulle bo i “Pirum”, kanske är det döpt efter den gamla romerska fästningen “Ad Pirum”, eller så är det så enkelt att namnet är från en av öarna utanför.

Läckö Strand, hytten “Pirum”

Oavsett namnets ursprung, rummet var trevligt och stillsamt, endast naturen utanför gjorde sig härligt påmind.

Läckö Strand, rummet i “Pirum”

Jag är trött i kroppen, det har varit många mil i dagarna, så jag har nu blivit bjuden på en god middag, men nu väntar sovläge, det är en morgondag imorgon som skall tas om hand.

Go’Natt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*