Jul 262010
 

Tidig morgon, min kära hustru skulle jobba första dagen på semestern, likaså Malin som bodde hos oss i natt. Men anledningen till den tidiga uppgången var mer att jag skulle till LA denna morgon, så uret behagade ringa vid 05:30.

Min kära hustru körde mig ner mig till stationen, varpå en tågresa söderut påbörjades, i Stockholm byttes tåg till ett X2000, ibland undrar jag hu många mil tåg jag åkt under årens lopp, men det måste närmar sig ett par varv runt jorden snart. Till saken hör att jag lobbar hos min fru att få åka transibiriska järnvägen… det blir ännu fler mil ifall det går igenom,

Spår 10, Stockholm

Det är rätt skönt med långa tågresor, man hinner med en stunds kontemplation, titta på vårt underbara land som åker förbi utanför tåget, stationer med välkända namn passerar revy, många har jag besökt, andra är enbart ett namn, inget mer.

Väl framme i Lund vidtog lite lokaltrafik, det har skett en enorm utveckling av lokaltrafiken i skåneregionen de senaste 30 åren, först var det pågatågen, tågen som såg ut som en gräddbakelse med en hiskelig färgsättning, de måste ha fetsat rejält innan de valde färg på de tågen, sen nu senast med bron till Köpenhamn, med Öresundstågen, det går tåg hela tiden, åt alla håll, en fantastisk utveckling.

Spår 5, Lund

Väl framme i Landskrona återstod enbart en lite bussresa från nya stationen in till stan, ett litet tillbud skedde på bussen, en tantalora körde ut med sin bil precis framför bussen varpå en tvärinbromsning skedde, det var några som föll, en äldre dam slog huvudet i sätet framför, men på det hela taget gick det rätt bra, lite knävrid blev det för mig, men dte känns rätt lugnt. Tantaloran kom in i bussen sen och fick sig en avrivning av chauffören, sen sa hon förlåt och åkte vidare. Jag tror inte hon brydde sig så värst om jag skall vara ärlig.

Föräldrarhemmet i LA

Mina föräldrar bor här i Landskrona, och denna sista semestervecka har jag vigt till att besöka dem samt att hjälpa till med lite bestyr som behöver ordnas. Vi gjorde oss gemensamt en liten lista med hedersuppdrag, och sen rullade vi iväg norrut till IKEA vid Väla. Det är ett stort skifte på gång där, det gamla Ikea är helt uttjänt, och ett nytt gigantiskt byggs på tomten bredvid, mycket är urplockat ur hyllorna, sortimentet är lite sisådär, men vi hittade i alla fall de pryttlar vi var på jakt efter, åtminstone nästan allt.  Kika på fotot nedan, de har den gamla röda IKEA logotypen kvar på huset.

Ikea Helsingborg

Min mor och jag tog oss en liten promenad mot kvällen, Landskrona är en mycket vacker sommarstad tycker jag. Även gamla invationshinder får finnas kvar i parkerna för att vittna om en svunnen tid.

Invationshinder vid Citadellet

Vattentornet är lite av ett landmärke här i Landskrona, om jag någonsin får rita ett hus, så skall det vara ett vattentorn, helt klart.

Vattentornet, Landskrona

Ännu en dag lagd till handlingarna, imorgon blir det nya uppdrag, natti natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*