Jul 272010
 

Efter nattens goda vila så gick jag och slog min morgondrill, för att sedan ta en koll ut över gården i mitt föräldrahem, min pappa höll på att vattna stockrosorna, det är behövligt för torkan är rejäl, hade jag varit bonde så hade jag nog klagat över all torkan 🙂

Vy över gården

Arbetet med att beta av listan med saker som jag skulle hjälpa till med fortsatte även idag, en liten svängom till tippen fanns med i planerna. Redan igår hade jag samlat ihop en del gamla lampor som skulle slängas. Men en liten kul grej som nu skulle återvinnas var en gammal TV från tidigt 80-tal.

Tv från tidigt 80-tal

Den ser inte mycket ut för världen, men denna TV fick jag av mina föräldrar för att ansluta min då sprillans nya VIC-20 dator, så TV’n och datorn gick varma dagar och nätter. Jag lärde mig oerhört mycket om hur datorer fungerar på insidan, detta var långt före Internet’s tidevarv.

Alla som använder en dator som inte är uppkopplad till ett nätverk numera kan sträcka upp handen nu 🙂

Efter avklarad återvinning rullade vi mot Center Syd i Lödde, en ny kamera fanns upptagen på listan med saker som skulle inhandlas, sagt och gjort så hamnade vi slutligen på Elgiganten, med lite dealande och prutande så fick vi till ett bra pris på kameran, så nu är föräldrarna försedda med en ny fin digitalkamera. Det blev lite andra småärenden i samma veva, en datormus inhandlades och lite öl på bolaget, allt kröntes med var sin glass på Donken.

Center Syd, Lödde

Väl åter i Landskrona igen, så skötte jag om lite pyssel från listan, mycket är avklarat nu, det känns bra att kunna vara till lite nytta.

Mot kvällen gick jag över till Peter Cemjack för att umgås, prata lite minnen och föra det goda samtalet. Det är spännande att summera ihop så många år som jag varit borta från stan, och även att få en bild av vart Landskrona har utvecklats under 25 års tid. Mycket har helt klart hänt i denna stan, men det kan även sägas om många andra delar av det Svenska samhället.

Peter Cemjack

Samtalet smordes väl av en mycket god whisky, ett mycket gott initiativ måste jag säga.

Ulf Persson

Resten av kvällen var vigd till konsert, nere på Citadellet var det turnéstopp för Status Quo. För den som är intresserad av latin, så kan man läsa lite mer om uttrycket Status quo ante bellum.

Status Quo

Farbröderna gav järnet på scenen, rätt imponerande att de hållt igång sen 1962. Merparten av publiken var nog i åldersgruppen 45 och uppåt, jag var nog en av de yngre på plats 🙂 Kanske kan det även bero på att biljettpriset var lite i överkant, dryga 500 kronor blir mycket om man är ett par stycken i en familj. Men helt klart var det en upplevelse. Jag träffade lite gamla bekanta och bara det är värt halva slanten.

Frida jobbar på den här turnén, och henne hann jag bara träffa flyktigt, men det är alltid ett gott återseende.

R'n'R Frida

Efter konserten rullade jag hem till föräldrarna igen, kvällen blev nog lite väl blöt för min del, så jag somnade omgående.

Hipp Hop!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*