Aug 062011
 

Jag och älskade hustrun har tagit oss lite ledigt idag, sen i våras har två biljetter till P-Floyd konsert hängt på kylskåpet, och idag var det dags för oss att köra dryga 4 timmar söderut. Men först det obligatoriska stoppet på lokala återvinningen 🙂 Undrar verkligen vart alla sopor kommer från.

AC återvinner

Vädret var prima och trafiken rätt lugn. Vi tog en liten annan väg till Vadstena än brukligt, först ner till Uppsala, sen snedda snett ner mot Örebro för vidare resa ner via Motala till Vadstena, så slapp vi hela trafiken kring Stockholm, det var skönt. Ett snabbt besök i Västerås för att inhandla lite sittdynor, muggar och lite blask hann vi med på vägen. Jo, och så lite lunch på McDonalds i Västerås. Jag undrar verkligen hur ofta personalen på McDonalds får rätt på sina beställningar, för det är på tok för ofta som det blir galet eller rentutav fel.

Nå, vi rullade så småningom in i Vadstena, en riktig liten pärla, målet för oss var Starby Hotell. Det var inte så svårt att hitta då Vadstena är rätt litet 🙂

Starby Hotell, Vadstena

Vi checkade in, fick nyckel till Rum 111 i ena flygeln, hustrun och jag gjorde oss hemmastadda, mobila bredbandet riggades upp och en liten stunds datorpyssel med kombinerad powernap genomfördes. dryga 4 timmar i bilen tar ut sin rätt.

AC fixar i Rum 111, Starby Hotell Vadstena

Men nu hade vi ju ett mål med vår resa till Vadstena, kvällens övning skulle bli en konsert med P-Floyd, fast först ut på stan i syfte att få oss lite mat i magen.

Sagt och gjort, vi studerade kartan en liten stund, sen gick vi ner mot stan. Nu ligger Starby nästan mitt i smeten, så det var en rätt kort promenad innan vi var framme 🙂 Jag hade klantat till det lite med geografin, så vi fick leta lite innan vi kom till stället där vi tänkte oss att äta en enklare lunch/middag.

På väg ner mot stora torget, Vadstena

Vadstena är ju en löjligt vacker stad, kan tänka mig att åka hit för att semestra lite längre om bara tiden räcker till. Men idag njöt vi av vädret! Väl framme på Pizzeria Venezia så beställde vi in mat.

Pizzeria Venezia, Vadstena

Jag tog en Grekisk Sallad som sköljdes ner med en kall Mariestad, hustrun tog sig en banan/curry pizza, allt var mycket gott. Friska och frasiga grönsaker i salladen. AC’s pizza var enligt utsago mycket bra! Enda nackdelen var att de inte tog kort, lite B, men det är väl så man får ta det.

Grekisk Sallad, Pizzeria Venezia, Vadstena

Efter maten strosade vi ner mot slottet inför kvällens begivenhet, men det får bli ett eget litet inlägg!

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*