Jun 052010
 

Lördag, jag fick nanna gott fram till 10 idag, välbehövligt. Men idag har det åter varit full fart igen.

Vår torktumlare har efter 10 års idog tjänst nu gett upp, och mina efterforskningar kring pris på reservdelar har gett vid handen att det är dags för oss att införskaffa en sproilans ny torktumlare.

Vår utslitna torktumlare

Efter urkoppling och inlastning i bil tillsammans med massa annat som skulle iväg, så begav jag och min älskade hustru oss via lokala återvinningen ut till stora återvinningsstationen på Sörby, där tackade vi vår torktumlare för många års trogen tjänst. Min kollega Peter visade sig åxå finnas på samma ställe, så vi hann med lite jobbsnack.

Hej då Tumlaren!

Så, vad hittar man på sen så.. Vi slog våra kloka huvuden ihop och kom fram till att vi skulle ta hjulet ut till Valbo för att sondera marknaden för nya torktumlare. Utanför Media Markt så skrålade Linda Bengtzing från en jipposcen, lite pådrag för att öka försäljningen kan jag tro.

Efter kollen på Media Markt, så rullade vi vidare för att se vad de andra vitvarubutikerna hade att erbjuda, då gick strömmen från jipposcenen, så det blev avsevärt mycket lugnare där. Om de fick igång allt igen vet jag ej, för då var vi sedan länge på Elgiganten.

Vi hittade vår nya Torktumlare med hjälp av Linn på Elgiganten, väl inlastad så for vi vidare mot andra ärenden. Vi letade katt-snirr på Lidl till Tisdag utan att lyckas, och på Plantagen köpte vi plantjord, täckbark och även lite växter, bland annat 2 stycken fläderbuskar. En vanlig och en blodfläder.  Gissa om här skall saftas om något år!

Tumlaren baxades ner i källaren, och efter någon timme så var den och även vår tvättmaskin uppe på rejäla stativ.

Ordning och reda

Sen fick AC åka tillbaks till Elgiganten för att hämta upp de delar som påstods skulle finnas med, men som självklart ingte gjorde det, nåväl, så är det ibland.

Och jorden vi köpte, den använde AC till våra små planteringar, rensa ogräs och sen dressa upp och göra fint för våra nyttoväxter.

Jordbruk pågår

Efter avnjuten hämtmiddag, så kördes tvätten igång, senare ikväll blir det koll om torktumlaren gör sitt jobb eller ej.

Jo, maskrosvinet, det puttrar på så fint i dunken, verkar lovande.

Nu är det slut på denna dag, imorgon blir det mer trädgårdsarbete!

Tjingeling!

  One Response to “Genbruk”

  1. Kan bara gratulera. Med tanke på att en torktumlare är en av de mest energitörstande vitvaror vi har så kan man tänka sig att det blir en hel del pengar över när elräkningen är betald.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*