Aug 182010
 

Denna dagen blev mest en lång resa mellan Gävle och Trondheim, det är dryga 62 mil att köra. Skönt nog är utsikten obetalbar vissa sträckor.

Ösregn i Gävle

När vi lämnade Gävle så öppnade himmelen sig, regnet bara öste ner, och då kändes det rätt bra att efter  några mils körning så lättade vädret upp.

Dagens lunchpaus, det blev på Järnvägs i Ljusdal, de hade “Ät så mycket du vill” buffé för 70:-, det vegetariska utbudet var rätt begränsat, för att inte säga obefintligt, så det blev mest sallad och potatis för min del. Potatisen var som sån man fick i skolan, dvs som gummi på ytan och vattnig inuti. Mina kollegor var dock nöjda med djur-alternativen.

Järnvägsrestaurangen Ljusdal

Utanför järnvägsstationen i Ljusdal passerade jag lite skånsk kultur, detta hjulpar satt på ett tåg som rullade i Skåne fram till 1944, sen tog SJ över tåget och körde det fram till 1972 då det skrotades. Hur det hamnade i Ljusdal, det fick jag inte ordning på. Kan bli läge att forska vidare på detta längre fram.

I Åre hade vi tänkt oss att fika lite, men det smög sig, för fiket vi tänkt oss var stängt. Däremot passade jag på att handla lite frukt på mataffären, och på deras kundtoa fick jag se en för mig ny syn. Så här kan man göra för att ha många rullar tillgängliga, eller om man vill ha en kollektion från Soft till lite mer rivigt papper, så att alla kan välja sin egen favorit 🙂

Rullställ, Åre

För att återgå till fikat, vi tog oss en sådan strax före gränsen till Norge, men det var så illa att det knappt går att beskriva, så det hoppar vi över.

Vi körde raskt vidare till Ranheim, där skulle vi bo denna natt. Vi fick tips om en pizzeria som låg i byn, och det tog oss 3 förbikörningar innan vi såg skylten, lite väl anonymt. Men maten var helt ok, dock lite väl mycket dill i såsen.

Pizza Romantica, Ranheim

Ett nytt ord har jag lärt mig idag, “Övertidsmat”, det är helt enkelt mat som restauranger kör ut till företag när de beordrat övertid till sin personal. Rätt bra ord.

Det var alles för denna dagen.

  One Response to “Go West!”

  1. JRetsuarangen i Ljusdal har jag ätit en gång med min dåvarande chef men har inget bestående minne . Ca 1989./Christian

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*