Mar 312013
 

I Tomelilla finns världens största Hasse & Tage Museum, och när man ändå är i krokarna så ville jag gärna besöka denna lilla juvel. Museet ligger precis vid järnvägen mitt i Tomelilla, inrymt i ett pyttelitet hus som tidigare har inhyst trappa ner till gång under järnvägen.

Titta gärna på bilden nedan, där vänstra stupröret så kan man se en liten gubbe som kamouflerat sig, det är karaktären Soldat Spuling från filmen “Picassos Äventyr”, denne soldat spelades av Folke Lindh. 

Hasse & Tage Museet i Tomelilla

Hasse & Tage Museet i Tomelilla

Billetten köpte vi i det närliggande caféet, en härlig detalj är att dessa biljetter faktiskt heter “Billetten”, för är man i Skåne, så skall det stå på Skånska, vad annars så säg 🙂

Billetten - Hasse & Tage Museet i Tomelilla

Billetten – Hasse & Tage Museet i Tomelilla

Med billetten i hand gick vi fram till entrén där vi blev mött av en förtjusande trevlig guide, vi fick en riktig upplevelse där husets historia berättades på ett mycket levande sätt, bara det var värt besöket.

Inne i det 15m2 stora museet är det en dignande och brokig skara med montrar, föremål, ljud, ljus, filmer och allt man kan tänka sig. 15m2 kan låta litet, men då antalet besökare som får komma in samtidigt är begränsat så blir det gott om plats.

Hasse & Tage Museum i Tomelilla

Hasse & Tage Museum i Tomelilla

Bland alla föremål fanns naturligtvis den berömda blommiga falukorven, kanske är det en generationsfråga, men jag växte upp med visan “Blommig Falukorv”

Blommig Falukorv, Hasse & Tage Museum i Tomelilla

Blommig Falukorv, Hasse & Tage Museum i Tomelilla

Ett smakprov kan vara på sin plats, eller vad sägs?

Detta lilla underbara museum, ja vad skall man säga, det finns inget skäl i världen till att inte besöka Hasse & Tage Museet i Tomelilla!

Hasse & Tage Museet i Tomelilla

Hasse & Tage Museet i Tomelilla

Vi tackade för oss, vinkade till dörren och åkte vidare på nya äventyr.

 

  2 Responses to “Hasse & Tage Museet – Tomelilla”

  1. Hej! Så kul att ni gillade besöket hos oss på Hasse & Tage. Tror det va mig ni träffade och som guidade er faktiskt. Ni är välkomna tillbaka när ni har vägarna förbi.
    MVH
    Anette på Hasse & Tage museet/cafeet

    • Det kan stämma bra det, jag, min hustru och min mor uppskattade väldigt mycket besöket på museet, vi kommer garanterat tillbaks igen.
      /Stefan

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*