May 172013
 

Den 17:e maj, Norges nationaldag, det var dagen då hemresa till Gävle skulle ske. Nu är det inte så spännande med dessa resor, inte annat än att man får se en makalös natur passera förbi fönstret mil efter mil efter mil.

En grej som jag gjorde i morse direkt efter frukosten var att ta ett gäng med bilder inne i köket där vi bodde. Dessa bilder har jag sen kört genom en programvara som heter “Microsoft Image Composite Editor (ICE)” Dvs ICE är att gratisprogram för att automatiskt sammanfoga bilder till en enda större bild.

Sammanfogad bild av köket

Sammanfogad bild av köket

Att det blir lite kantigheter beror då på att jag inte har beskurit resultatet från ICE. Totalt sett är bilden ovan uppbyggd av 12 stycken separata bilder. Jag är själv lite imponerad över vad ICE kan åstadkomma med sammanfogning av bilder. I vanliga fall kallas detta även för att “stitcha”

I Åre blev det sen ett litet depåstopp på Åre Bageri, en god vaniljbulle fick ackompanjera en god kopp kaffe 🙂 Kanske inte så nyttigt, men ändå väldigt gott.

Vanlijbulle Åre Bageri

Vanlijbulle Åre Bageri

Efter ett par timmar rullandes på vägarna var vi äntligen hemma i Gävle igen, jag har en hel del kvar som skall göras, så detta inlägget får bli avrundat här.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*