Mar 192011
 

Nu under våren har jag och älskade hustrun en återkommande verksamhet, det handlar om Villaföreningen Medborgarhem, det är en gammal samverkansförening kring det område som vi bor i. Medborgarhem är ett egnahemsområde. Egnahem var en drive där mark och resurser sattes av för att folk skulle få möjlighet att bygga egna hem, detta gjordes som en manifestation av folkhemstanken.

Vårt område började byggas kring 1920 talet, så Villaföreningen Medborgarhem var tidigt ute. Många av husen byggdes som tvåfamiljs hus, sedan ofta som generationsboende, dvs med äldre generationen på övervåningen, den yngre på nedervåningen. Numera är de flesta av husen ombyggda till enfamiljshus och ordet “Villa” dyker upp allt som ofta.

Spår i snön

Nå, tillbaks till ämnet, det jag och hustrun gjorde var att dela ut avierna till medlemsavgifterna, det skall skötas det med. Ac har varit lite krasslig med dubbla förkylningar som nästan knäckt henne, men vi tog oss runt fast jag kan avslöjja att hustrun var rätt trött efter rundturen, jag förstår henne.

Det blir till att ta det lugnt ett tag till.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*