Mar 192011
 

Denna kväll passade jag och min älskade hustru på att laga lite god mat, det var inte så avancerat, men god mat behöver inte vara uppsnofsad och tillkrånglad.

Till mig lagade jag en utsökt rotsaksgryta, lite fel säsong, men attans vad gott det är med kokta rötter av alla de olika slag. Hustrun förplägnades med köttkorv och potatis serverat med en béchamelsås.

Efter maten så spillde jag upp ett glas vin, nu hör till saken att jag inte är nån större fantast av vin, mycket av det röda vinet är för bittert och ger huvudvärk, vita viner är på tok för surt. Men denna gången hade jag med hustruns försorg fått en flaska Raza Selection Malbec Shiraz (nr: 6504 på systembolaget). Detta vinet var valt lite med slump, men man måste ju våga chansa lite 🙂

Raza Selection Malbec Shiraz (6504)

Som ett extra litet plus så är detta ett vin bryggt på ekologiskt odlade råvaror, samt rättvisemärkt, det gör inte saken sämre.

Raza presenteras som…

…mycket fruktigt vin med fatkaraktär, inslag av björnbär, korinter, smörkola och kaffe. Rättvisemärkt/Fairtrade.

… vilket inte säger mig ett skvatt, alla dessa beskrivningar av viner framstår för mig som ren rapakalja, men Raza är ett gott vin, i min smak, så vill man bjuda mig på ett glas vin så är detta ett säkert tips.

Go’Kväll!

  One Response to “Raza Selection Malbec Shiraz”

  1. Det vinet får vivpröva någon gång. Vi har provat ett gott billigt rött vin i för 49 kronor. Palazzo. Italienskt vin. Finns vitt också för samma pris, men det har vi inte provat. man kan göra fynd på Systemet. lycka till. mamma

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*