Mar 112011
 

Fredag, detta är en traditionsrik dag för mig och min älskade hustru, vi har upprepade gånger varit ner till Stockholm för att avnjuta melodifestivalens genrep, så även denna dagen. Efter dagens arbete, jag jobbade på fram till tre-tiden, sen rundade jag av och rullade iväg med nytankad bil, färdgodis inhandlat, bort till min älskade hustrus arbetsplast för omgående transport till Stockholm och Globen!

Bilresan rullade på utan några större reflektioner, vi samtalade lite om veckans arbete och lite om förväntningarna inför kvällens upplevelse. Snart var vi framme, parkerade och klara, nu återstod mest att hitta våra platser inne i Globen.

Älskade hustrun i parkeringsgaraget

AC hade tagit hand om inköp av biljetter, så med dessa i handen letade vi oss in till parkett, vi hade platser på 3:e raden, nästan ända fram, ypperlig sikt! Vi kom i god tid, så det var många som ännu inte hade kommit till Globen. På bilden nedan så ser man en svart “låda” vid 3:e raden, precis bredvid den lådan hade vi våra platser.

Globen, Genrep Melodifestival 2011

Inför alla större arrangemang så brukar det finnas en uppvärmning av publiken, denna gången var det eminenta artister som såg till att stämningen i Globen blev hög och god. Karl Dyall, Rennie Mirro och Joachim Bergström stod för merparten av underhållningen tillsammans med eminenta musiker. Hanna Hedlund gjorde dem sällskap vid ett par tillfällen.

Carl Dyall, Joachim Bergström och Rennie Mirro

Alla artisterna äntrade Globen, spektakulärt som sig bör, startfältet som överlevt flera veckors deltävlingar radade upp sig på scenen, så här såg kvällens startfällt ut, det kändes lovande för oss i publiken!

Startfältet, Melodifestivalen 2011

Startfältet för i år var Danny Saucedo, Sara Vargas, The Moniker, Brolle, Linda Bengtzing, Nicke Borg, Swingfly, Sanna Nielsen, The Playtones och slutligen Erik Saade. Vi hade lite som en favorit The Moniker, men tävlingen var ännu inte igång, och det är mycket som kan hända. Framförallt så var detta Genrepet, det är ju imorgon som det avgörs på riktigt. Den internationella juryn sätter sina poäng utifrån dagens genrep, så lite skarpt läge är det allt.

Det är inte lätt att fotografera bland allt blinkande ljus och andra effekter, så det får bli ett litet axplock av artister och framträdanden.

The Moniker

The Moniker framförde “Oh my god”, en klatchig 60-tals karamell.

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing iförd kycklinggul klänning framförde “E det fel på mig”, en trallvänlig historia utan nån som helst substans. Vi vet nu att man är en “riktig man” om man kan diska…

Nicke Borg

Nicke Borg rev av en power-ballad, en smetig hårdrocksballad, inte i min smak, men allt är inte till för mig i den här världen 🙂 Jag passade på att pussa lite på hustrun 🙂

Swingfly

Swingfly och hans upptempo “Me and my drum” var mycket populär, detta är en låt som säkert kommer att rulla på radio framöver. Överlag kommer det att bli intressant att få höra vad som går upp på topplistorna framöver, en del oväntade låtar kan bli odödliga klassiker varesig man vill eller ej.

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen gjorde som brukligt en gedigen insats, lite av en arbetshäst i dessa sammanhang, “Im in Love”, det kommer säkert att bli en långkörare på radion av denna låten.

The Playtones

The Playtones

The Playtones från Kallinge levererade klockren rockabilly, “The King”. Personligen gillar jag Rockabilly, men 50-talet var nog bäst på 50-talet, precis som 60-talet nog var bäst på 60-talet, jag tror ni förstår vad jag menar.

Sist ut i startfältet var Erik Saade, ett favorittippat nummer framfördes i rasande tempo, full fart, inget masande här inte 🙂 Glass krossades, jubel i publiken. Själv tycker jag nog att det bidrag han framförde i fjor var avsevärt mycket bättre.

Eric Saade

Eric Saade

Jublet efter sista numret rullade på länge, det var uppenbart vad publiken ville ha. Nu skall väl villigt erkännas att merparten av publiken var mellan 6-10 år, och de är hårda fans av Eric Saade, speciellt efter fjolårets smashhit “Manboy”. Lite mellansnack levererades av tävlingens konferencierer Marie Serneholt och Rickard Olsson, skickligt och professionellt.

Marie Serneholt och Rickad Olsson

Efter mellansnacket körde en pausunderhållning igång, det var Nanne Grönvall, Christer Sjögren, Lena PH och Ola Salo som rev av en makalös version av Scorpions “Hurricane”. Hade det bidraget varit med i tävlingen så hade det sopat rent på banan 🙂 De visade hur en slipsten skall dras, fast å andra sidan är de proffs ut i fingerspetsarna. Nu var inte detta Christer Sjögrens hemma genre, så han hamnade lite i skymundan, men som helhet var detta en av kvällens höjdpunkter.

Nanne, Christer, PH, Ola kör Scorpions Hurricane

På det lilla podiet klev under låten Ola Salo och Lena PH upp för att höja stämningen ännu mer, full fart i Globen!

Ola Salo

Obligatoriska momentet, dvs röstningen blev en fiktiv upplevelse, för det är ju bara genrep, men artisterna satt i Green Room, som om det vore på riktigt, påhittade röster levererades land för land.

Artisterna i Green Room

Genrepet avslutades med att Swingfly korades som “vinnare”, allt är ju på låtsas denna kvällen, så den låt som framfördes som vinnande låt blev Carolas “Evighet”, nu framförd av kören i samverkan med backstage personal, riggers, humpare etc. Det var en rejäl pipa som körtjejen hade som sjöng.

"Vinnaren"

Genrepet på Melodifestivalen 2011 är härmed slut, imorgon skall vi se det på TV, hoppas det går lika bra då med.

Vi vandrade sedan hem mot bilen, det var en härlig kväll, jag fick sitta bredvid min älskade hustru, hon är fin och snäll mot mig. För att stilla hungern så hämtade vi upp lite mat på McDonalds, det som återstår av kvällen är mest att sova, det är en ny dag imorgon.

Go’Natt!

  One Response to “Melodifestival 2011”

  1. Imponerande beskrivning. Du är duktig Du Stefan. Pappa

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*