Mar 122011
 

Efter gårdagens genrep på Melodifestivalen så sov vi hyfsat gott under natten, men det vanliga problemet återstod, nämligen det här med frukost. Hustrun hade letat lite på nätet, vi hade bestämt oss för att frukostera på Sirap, men när vi kom dit så var det knöfullt, så vi vände i dörren. Hoppas vi får möjlighet att prova Sirap någon annan gång.

Det vi hamnade på var istället “Non Solo Bar” på Odengatan 34, vi beställde in lite macka med chai och juice, det var väl helt ok, men kanske inte helt i vår smak. Ac’s focaccia saknade nån form av side-sallad, och min vegetariano macka var på tok för salt. Stället var för stökigt, högljutt och lite utan charm, blir nog ett tag innan vi kommer åter.

Vegetariano "Non Solo Bar", Stockholm

Med lite frukost i magen så funderade vi på vad vi skulle hitta på sen, och det föll sig som så att vi gick ner till Hard Rock Café för att äta en god bakelse samt sänka ett par stadiga drinkar 🙂 Gött!

Kladdkaka och drink på Hard Rock Café, Stockholm

Nån timme senare begav vi oss iväg till dagens egentliga mål, vi hade på agendan att bjuda min bror och hans hustru på middag, det var en innestående present som vi nu skulle realisera. Vi begav oss mot Skanstull, strosade runt lite på Ringen, och på vägen mot Abyssinia så såg jag denna underbara skylt. Klart att semlorna vill följa med hem 🙂

Jag vill följa med dig hem!

Abyssinia är en underbar Etiopisk restaurang i Stockholm, den ligger på Ringvägen 105, ett besöksmål som absolut inte får missas för den som är sugen på god mat. Middagsgästerna var min bror, hans hustru, jag, AC och Jesper. För Jesper var det premiär på Etiopisk mat, jag tror och hoppas att detta föll honom i smaken.

Abyssinia Vegetarisk Special, Festmåltid för två

Det fina med det Etiopiska köket är att det är enkelt att vara vegetarian, och även vegan för den delen om man skulle vara lagd åt det hållet.

Jesper och Emebet

Vi festade gott på maten, det är en fröjd för smaklökarna med denna maten, ibland önskar jag att det fanns Ethiopisk mat även i Gävle, men vem vet, det kan ju ske nån gång om 100 år att världens mat kommer till norrland 🙂

Efter maten tackade vi för oss, sällskapet skiljdes åt, alla mätta i magen. Jag och hustrun hade tänkt oss att titta på Melodifestivalen på TV’n men jag somnade gott innan det knappt hunnit dra igång, jag tror att hustrun även hade lite inre tjänst. Fast det är klart, vi hade ju varit igång en hel del denna dagen.

Vinnare i melodifestivalen blev Eric Saade, inte vår favorit, men säkert ett dugligt kort när det väl blir dags för stora finalen i Düsseldorf, vi får se hur det går då.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*