May 132013
 

Ånyo en dag i resandets tjänst, målet var Trondheim, denna fantastiskt vackra stad. Vid typ 04:30 hämtade en av mina kollegor upp mig hemmavid. Jag och min väska stod redo för att åter bege oss ut i världen.

Jag är speciellt nöjd över utsmyckningen på väskan, se det lila snöret på handtaget 🙂

Resekamrat i form av min väska

Resekamrat i form av min väska

Ja, det är ju inte så mycket man kan tillägga om resan till Trondheim, inte annat än att de är rätt långt, naturen är väldigt bekant, inga större överraskningar. Biltrafiken var lugn. Första delmålet som vi brukar ställa oss in på är Åre Bageri, där kan man få sig en god fika eller varför inte en lunch eller något annat mungott.

För min del så blev det en macka som spolades ner med en stor kopp latte. Gott gott!

Fika på Åre Bageri

Fika på Åre Bageri

Väl över på den Norska sidan av gränsen rullade trafiken lite saktare, det gör gärna det i Norge, dels beror det på vägarnas kvalité men även på hårdare restriktioner på hastigheter.

Vi skulle även hämta upp ytterligare en kollega på Vaernes, dvs flygplatsen utanför Hell som ligger norr om Trondheim. Själv tycker jag att de borde döpa om Vaernes till “Hell International Airport”. Då borde det även finnas en Gate 666, och kaptenen kunde önska passagerarna med “Välkomna till Hell”. På flighter som går från andra flygplatser kan man då ha utrop i stil med “This flight goes to Hell” 🙂

Vaernes. Hell International Airport

Vaernes. Hell International Airport

Men det blir nog så att Vaernes flygplats får behålla sitt gamla trista namn, även om det är en rejält missad chans till stora mängder med gratis publicitet.

Det är ju inte så lätt att hitta lunch i Norge, även om det bliviut lättare under de senare åren. När jag är i Trondheim går jag gärna till Café Benoni, det ligger vid köpcentert Lade Arena, en liten bit utanför Trondheims stadskärna. Men är man ute vid Lade, så är det ett gott val på lunch.

Café Benoni - Trondheim

Café Benoni – Trondheim

Det jag brukar ta där är deras Vegetariska burgare, den är helt ok väl värd en omväg när man är i krokarna.

Sen då, ja, det blev mest till att jobba, så ungefär såhär har min utsikt sett ut under resten av kvällen 🙂

Kvällens utsikt

Kvällens utsikt

Imorgon blir det en ny dag, då skall jag försöka få lite ordning på det här med trådlösa bredbandet…

Go’Kväll!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*