Aug 012014
 

En kort fundering, jag har den senaste månaden utvärderat en del olika pekplattor och har konstaterat att det finns en hel del övrigt att önska på den fronten. En av de plattor som jag rotat runt i är Microsoft Surface Pro. Det är i princip en fullfjädrad dator i kompakt format samt med pekskärm.

Microsoft Surface Pro

Microsoft Surface Pro

Det som jag omgående fann som fruktansvärt störande var att det touchtangentbord som finns med i operativsystemet har vänt på siffrorna i det numeriska tangentbordet, det kan räcka som anledning till att välja bort en produkt. Den layout som Microsoft valt är den som är avsedd för telefoner (Telephone Layout) 

Layouten som är avsedd för datorer är omvänd, dvs översta raden skall då vara 7,8,9 mellanrade 4,5,6 samt nedersta raden skall vara 1,2,3.

Jaja, jag får se om det finns nått hack nånstans som ställer om den här layouten så att den blir användbar, risken blir nog annars rätt stor att jag väljer en annan teknisk plattform för mitt projekt.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*