Jul 302014
 

Under mitt senaste besök till London letade jag efter minnesplattan efter Jacob von Hogflume, nu var tyvärr den skylten borta men när jag letade vidare lite efter mer information så fann jag att det även fanns en bok där konstnärerna bakom minnesplattan efter Jacob von Hogflume presenterade ett flertal andra skyltar som de gjort, allt naturligtvis med en stor glimt i ögat.

Konstnärerna Dave Askwith och Alex Normanton har i sin bok “Signs of life” gjort “riktiga” skyltar, men med påhittat innehåll. Sagt och gjort, jag beställde ett exemplar från Amazon, då via en av deras samarbetspartners, så boken kostade mig 0,01£ samt 4.01£ i frakt, billigt och bra.

Brevbäraren från Posten hade naturligtvis klantat till det idag, ett av de andra breven stack halvvägs ut ur brevlådan, tur att jag hann hem innan regnet tog i med full kraft, men det bästa av allt var att min bok “Signs of Life” låg där i brevlådan och väntade på mig.

Brev på väg!

Brev på väg!

Glädjen var stor, framsidan magnifik, jag gjorde mig redo för en stunds god läsning. Detta är nu en liten bilderbok med fotografier på udda skyltar, så man behöver inte göra mer än att titta på bilden, läsa lite och fundera över tillvaron, lite ungefär som man gör när man läser en Jan Stenmark bok.

Sign of life, Dave Askwith & Alex Normanton

Sign of life, Dave Askwith & Alex Normanton

Tricket med alla bilderna i boken är att alla skyltar är tillverkade på riktigt och utplacerade i verkligheten, så om man har tur så kan man kanske springa på en och annan av dessa skyltar i och kring London, men de flesta är redan borttagna.

I ett av uppslagen fanns en gul etikett, på den stod det:

Fart Recycling Fan
Suitable for vegetarians

En annan fanns en minneslista för vad en Räv skulle hitta på idag.

Eat
Fight
Fuck
Sleep

Sign of life, Dave Askwith & Alex Normanton

Sign of life, Dave Askwith & Alex Normanton

Jag bläddrade vidare i boken och hittade denna härliga skylt.

Elton John wig rotation control

Sign of life, Dave Askwith & Alex Normanton

Sign of life, Dave Askwith & Alex Normanton

Och ungefär så pågår boken blad för blad, jag känner mig mycket nöjd med detta lilla inköp. Boken kommer hädanefter att finnas i vårt gästrum för läsning av våra gäster.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*