Aug 052010
 

Detta är dagen då vi blev klara med jobbet i Trondheim, det mesta var klart redan under gårdagen, men några detaljer återstod att utföra, bland annat väntade jag på en reservdel som skulle komma upp från Oslo, och lite annat smått.

Jag och min kollega Tomas passade på att ta en sväng till Sverresborg för att titta till status på ett projekt vi gjorde för snart 10 år sedan. På Sverresborg byggdes då en stor utställningshall där utställningen “Livsbilder” visar på livet från vaggan till graven sett i ett historiskt perspektiv för Tröndelagsregionen.

När man kommer in i utställningshallen får man ett prima perspektiv över utställningen, en helt annan dimension än den man får sedan när man går nere i utställningen, jag gillar detta med flera djup och att man inte får allt serverat på en gång, det blir så mycket mer att upptäcka på det sättet.

Sverresborg, Livsbilder

En av mina favoritmiljöer i utställningen, en bland många favoriter är en enkel monter med en dragkärra, jag vet inte riktigt vad det är som tilltalar mig med den miljön, men den berättar i sin enkelhet ändå så mycket. Ett helt arbetsliv kan någon ha haft denna vagn som sitt dagliga arbetsredskap.

Sverresborg, Livsbilder

På vägen ner mot stan igen finns det en prima utsiktsplats, här kan man kolla in hela Trondheim, lite disigt denna dagen. Kika gärna på kryssningsbåten uppe till vänster, den är större än alla hamnmagasinen, imponerande.

Vy över Trondheim

Mot eftermiddagen till så rullade vi alla hem mot Gävle igen, det är en rejäl resa, över 9 timmar i bil. Vid Svenstavik passade vi på att ta lite mat. Den vegetariska woken på Kung’s var avsevärt bättre nu jämfört med förra gången, det tar sig.

Kung's Svenstavik

En rolig incident, som skedde när vi åt, var att det kom en lös hund som sprang in i restaurangen, och ägarna försökte få ut hunden genom att locka med en korv, kanske inte så smart tänkt för nu kommer den hunden att återkomma för mer korv i framtiden. Vovven behagade även att springa efter vår bil när vi skulle köra vidare, risken var rätt överhängande att vi hade kört över fido, men allt gick bra.

Framemot midnatt ställde jag bilen på gården, dagen var slut, nu kudden!

  2 Responses to “Sverresborg”

  1. Det är verkligen kul att läsa din blogg. Är ni snart klara i Trondheim?/Pappa

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*