Aug 042010
 

Dagen bjöd på lite sovmorgon, nattvilan var rätt kass, har mest snurrat runt och inte fått nån riktig sömn.

Jag har med åren insett att det alltid finns nått nytt att lära, och något nytt att upptäcka varje dag, det är bara att ta för sig av tillvaron och vara nyfiken med öppet sinne.

Denna dag fick jag se något som jag aldrig sett tidigare. Alla har vi sett de kassettband som var det första riktigt portabla sättet att lagra ljud på, dvs att den som lyssnade kunde ta med sig en kassettspelare och röra sig fritt medan man lyssnade på ljudet i hörlurar, så långt allt väl, men aldrig tidigare har jag hört talas om eller ens sett något som hette SONY ELCASET. Det ser vid första anblicken ut som ett helt vanligt kassettband, fast det är typ dubbelt så stort.

SONY ELCASET

Till saken hör att detta format är ett bland många bandformat som var tekniskt sett helt fantastiska, men det fanns ingen marknad för produkten, så ELCASET försvann snabbt in i minnenas allé, alla restlager såldes till Finland, så där kan det finnas en och annan maskin kvar, vem vet 🙂

På lunchen åkte jag och mina kollegor ut till Lade för att få i oss lite lagad mat. Medan jag väntade på maten, så slog det mig att det stod nått konstigt på peppar kuvertet, döm om min förvåning, men det stod “Black Boy Pepper”, undras om det kommer hålla som produktnamn under överskådlig framtid.

Black Boy Pepper

Eftermiddagsfikat, även det bjöd på en nyhet för mig, det har tydligen kommit en helt ny form av Pepsi i dagarna som lystrar till namnet “RAW”. Namnet åsyftar att denna läskeblask inte innehåller några konserveringsämnen eller andra tillsatser som är kemiskt framställda. Det var faktiskt riktigt gott, och så får man se hur en cola egentligen ser ut utan massa färgämnen. Klart drickbar.

Pepsi RAW

Utanför bygget ligger hamnen där de stora kryssningsbåtarna lägger till, dessa båtar är stora som en hel stadsdel, en grov uppskattning är att de är ca 2 gånger större än en finlandsfärja.

Utsikt från bygget

Uret är sent, så det blir lite kort idag, men imorgon är en ny dag med nya saker att uppleva.

Sov gott!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*