Aug 022014
 

Jag och älskade hustrun hade som plan för dagen att åka iväg för att avnjuta lite bensprattel på Dalhalla, ett av våra depåstopp på vägen dit var en sväng in till Lager 157 i Sågmyra. Vi har båda varit där förut, ibland hittar man en del bra kläder, ibland hittar man i princip ingenting, så det är lite överraskning varje gång man åker dit.

Avfarten till Sågmyra

Avfarten till Sågmyra

Det finns massor med butiker i samma område som Lager 157, allt inrymt i den gamla yllefabriken.

Lager 157 i Sågmyra

Lager 157 i Sågmyra

Vi var in till butiken som säljer inredning, kort, presenter etc, de hade ett ypperligt utbud av julsaker som vi passade på att beundra, trots att det var typ 35 grader varmt. Nu skall man inte förringa möjligheten att handla julsaker mitt i sommaren, vi hittade julstjärnor i mässing, det är knappt att man hittar sådana ens när det är säsong.

Anne Catrine Gemzell i Sågmyra

Anne Catrine Gemzell i Sågmyra

Hyllorna dignade även av tomtar och andra julsaker, hylla efter hylla.

Julsaker mitt i sommaren - Sågmyra

Julsaker mitt i sommaren – Sågmyra

Jag passade på att njuta av utsikten och den härliga arkitekturen, man riktigt kan se hur torrt det har varit, vattennivån är verkligen låg i dammen, det är inte långt kvar innan det är helt torrlagt.

Yllefabriken i Sågmyra

Yllefabriken i Sågmyra

Vi blev rätt fort nöjda och rullade vidare till Rättvik där vi skulle få våran nattvila. En stuga med god utsikt var bokad över sjön var bokad, vad sägs om denna härliga vy så säg?

Vy ut över Rättvik

Vy ut över Rättvik

Och stugan som vi hyrt, den ser ut såhär från utsidan.

Stugan i Rättvik

Stugan i Rättvik

Denna kvällen har nu bara börjat, jag och hustrun skall ner till Restaurang Anna inne i Rättvik för att äta middag tillsammans med en av mina polare, när solen gått ner, då börjar kvällens konsert med Kraftwerk i Dalhalla, men det får bli ett annat inlägg.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*