Aug 022014
 

Kvällen med stort K! Jag och älskade hustrun skulle avnjuta Kraftwerk på Dalhalla, för mig var detta en mycket stor upplevelse, men jag tror att min hustru var något mindre upphetsad av både musikstil och konserten 🙂

Från början skulle yngling nr 3 varit med mig på konserten, men hans kalender ville annat, så jag frågade yngling nr 2, hon sa nått om huvudvärk och passade, nästa möjliga var en polare (som gillar Kraftwerk) men det gick inte att lösa rent praktiskt, så då var hustrun snäll och följde med mig 🙂

Dalhalla

Dalhalla

Dalhalla visade upp sig från sin bästa sida, skymningen var så sakteliga på gång, då konserten innehåller video i 3D så kan de helt enkelt inte starta förrän solen gått ner tillräckligt mycket. Klockan 22 var det planerat konsertstart. Jag och hustrun hade platser på rad 2, så vi satt i princip hela vägen upp på scenen 🙂 Publiken strömmade till bit för bit.

Dalhalla

Dalhalla

Vi hade fått varsitt par med 3D glasögon, det var väl egentligen det enda som var sådär lagom bra, för dessa glasögon var helt enkelt undermåliga, det räckte nästan att man rörde vid glasen så blev de repade. Under stora delar av konserten skippade jag helt att titta på 3D filmerna pga den låga kvalitén på glasögonen.

3D glasögon

3D glasögon

På filmduken visades en stiliserad animation över Kraftwerk, dvs när medlemmarna står framför sina instrument och datorer. Man kan utan att överdriva säga att dekoren var rätt minimal, det man ser här på bilden nedan är 4 podier och en filmduk, det är allt 🙂

Kraftwerk 3D - Dalhalla

Kraftwerk 3D – Dalhalla

Konserten dundrade igång, låt efter låt ur Kraftwerks produktion spelades upp. De har hållit igång sedan 1969 så de har en diger katalog att ta ifrån. Alla bilder blir suddiga, detta beror på att det är 3D film som projiceras.

Kraftwerk - Dalhalla

Kraftwerk – Dalhalla

Kraftwerk - Dalhalla

Kraftwerk – Dalhalla

Kraftwerk, Dalhalla

Kraftwerk, Dalhalla

Jag märkte efter ett tag att min älskade hustru började nicka till, lite orolig så frågade jag om allt var bra, men hon var mest bara trött och tyckte nog att denna musiken inte alls var hennes grej. Musik som bitvis mest är att betrakta som experimentell elektronmusik är inte det enklaste att ta till sig.

Hela konserten finns att se på Youtube, då inspelad när den framfördes på Cirkus i Stockholm, för mig är detta bitvis fantastisk musik.

 

Efter drygt 2,5 timmar och ett antal extranummer så rullade vi tillbaks till vår stuga i Rättvik, vi var båda nöjda, jag med upplevelsen, och jag tror att min älskade hustru var nöjd över att konserten äntligen tog slut 🙂

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*