Jun 142012
 

Dagens äventyr, en svängom till Vaxholms Fästning för att bygga en utställning, eller i alla fall installera och driftsätta lite teknisk utrustning som hör utställningen till.

Jag och mina kollegor lastade bilen och ställde kosan mot Vaxholm, det är ett bedårande vackert samhälle, en riktig pärla. För att ta sig ut till fästningen så åker man båt, så efter att vi lastat av på fastlandet så var det bara att invänta att båten skulle angöra.

Vaxholms Fästning

Fästningens historia är lite brokig, men en av de mer snöpliga inslagen är att fästningen byggdes om och förstärktes mot mitten av 1800-talet, sen provsköt man med projektiler mot murarna som då inte höll, de tekniska landvinningarna hade helt enkelt gått förbi fästningen, och anläggningen tappade så småningom även sin försvarsstrategiska betydelse, allt detta ledde fram till att fästningen avvecklades som försvarsanläggning.

Är man lite nyfiken så kan man läsa mer om Vaxholms Fästning på wikpedia.

Båten angjorde bryggan och vi lastade på våra pinaler, det var en fin tur ut till fästningen, båten körde en turistsväng runt hela härligheten så att vi fick en bra blick över fästningen.

Pontus i aktern på Daphne

Vi jobbade på fram tills att personalbåten skulle gå in mot fastlandet, det har sina för och nackdelar att inte ha fast landförbindelse, men det ger samtidigt ett visst lugn och ro, man kan helt enkelt inte bara skutta iväg till affären för att handla saker. Samtidigt ger det sig att det gäller att planera vad man har med dig.

För mig som landkrabba så är det lite omställning, men det är kul att göra saker på lite annat sätt ibland.

En mycket trevlig dag på det hela taget sett.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*