Sep 042011
 

Tidig morgon denna Söndag, jag har ett uppdrag i Skåne imorgon, så därför gick jag ner rätt tidigt till jobbet idag för att plocka ihop och preparera inför det projektet, lite synd att behöva lämna hemmet så här på helgen, men å andra sidan så får jag ju komma till Skåne.

Strax före lunch tog jag mig ner till stationen för första delen av resan. På skyltarna stod det “SJ Snabbtåg”, jag funderade en stund på vad detta kunde vara för sorts tåg, men det som sedan rullade in på stationen var ett helt vanligt X2000, det är väl nått modernt att plötsligt kalla dessa tåg för snabbtåg.

I väntan på tåget

På Arlanda var det byte av färdmedel. I terminal 4 vimlade det av massa fruntimmer, men när jag kontemplerat detta en stund så förstod jag att det var alla damer som sprungit tjejmilen igår som skulle hem idag. Själv letade jag mig till gate 40 för att stiga på flygapparat vidare ner till Malmö. Planet blev av någon anledning försenat, men jag hade somnat ungefär i samband med att jag satte mig i stolen, så inte märkte jag nått mycket av den förseningen 🙂

Terminal 4, Arlanda

På Sturup fick jag leta en stund efter bagagebandet, och i väntan på att bagaget skulle dyka upp så lyckades mitt belöningssystem få mig att köpa en mycket god glass, gott gott!

Sturup

Nästa färdmedel blev med flygbuss in till Lund, 108:- kostade resan, det gick inte att betala med kontanter, jo, chauffören sade att dricksen gick bra att betala kontant, men den fick man inget kvitto på 🙂 Jag skippade det där med dricks denna gången.

Flygbussen Sturup till Gävle

Attans massa färdmedel denna dagen. I Lund blev det återigen byte, denna gången till Pågatåg som tog mig vidare till Landskrona, resans slut närmade sig så sakteliga.

Pågatåget "Kal P Dal", Lund till Landskrona

Jag gillar att skånetrafiken har döpt sina tåg, det jag åkte med idag var uppkallat efter “Kal P Dal“, en musiker som gjorde stort intryck på mig i min ungdom, stark och levande rock n’ roll sjungen på Skånska, det är grejer det.

 Väl framme i Landskrona blev jag som vanligt mycket väl omhändertagen av mina föräldrar, det är skönt att få komma hem till dem igen.

Kvällen är sen, jag skall vila mitt trötta huvud mot kudden, det blir en dag imorgon med.

Natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*