Sep 072011
 

Vid 6-tiden denna morgon var jag nästan framme vid mitt jobb, det är lite för tidigt för min smak men bara till att bita i.

06:10 på väg till jobbet

Efter att alla förberedelser var klara, verktyg och dator packad så var nästa mål Alranda, med tåget tuffade jag och min kollega ner mot flygfältet. Mycket trötta pendlare som nickade till mest hela tiden befolkade tåget 🙂

Det blev inte mycket spilltid, snabbt genom alla kontroller och sen leta på gaten. Har man otur så kan det bli rejäla promenader på Arlanda, så var det denna morgon. När vi väl kom fram till gaten så var det bara till att stiga på planet, bälta fast sig och upp upp och iväg mot Hell International Airport!

Hell International Airport (TRD)

Första projektet för dagen var ett servicebesök på Rockheim, för övrigt väl värt ett besök för dem som kommer som besökare till Trondheim. Det pågår en hel del byggarbeten i området kring Rockheim, så det gungar till lite då och då, inte helt min grej om jag skall vara ärlig, jag vill att hus skall stå still om jag får välja 🙂

Entrén till Rockheim

Jobbet var enkelt, metodisk felsökning för att ringa in problemet, sen är det enkla kvar, dvs att åtgärda problemet, svårare än så är det inte. Nja, det här kanske inte hela sanningen, men det får duga bra för denna gång. Utan ingående kunskap i hur systemet är uppbyggt så är felsökning inte speciellt enkelt.

Rockheim

Klockan hade tickat på en bit in på eftermiddagen, ännu ingen lunch i magen, så vi åkte ut till Lade för ett besök på Café Benoni, de har prima veg-burgare som jag ofta spisat på med glädje.

Veg-Burgare på Café Benoni, Lade

Nästa mål för dagen var Namsos, det ligger ca 20 mil norr om Trondheim, så det fick bli bil längs E6 norrut. Nu är inte vägarna i Norge alla gånger av samma kaliber som i Sverige, det är mycket landsväg med hastigheter mellan 40-70 km/h. Geologin gör det svårt att få till motorvägar eller ens raka vägar. Å andra sidan är det rätt skönt med ett lägre tempo på vägarna även om det inledningsvis kan kännas lite frustrerande 🙂

Vi klämde in ett fikastopp på vägen, i krokarna kring Levanger stannade vi till på Innerhedsbakeriet, kan väl sammanfatta det som så att kaffet var helt ok men inredningen hade precis allt i övrigt att önska.

Innheredsbakeriet

Innheredsbakeriet

Rör man på sin stol så låter det i hela köpcentret, sån charm hade detta stället 🙂 Bilen rullade vidare på väg 17 mot Namsos, vädret började göra sig påmint, det blir lätt så vid kusten så vi blev bjudna på makalöst fina regnbågar både här och där.

Regnbåge strax söder om Namsos

Vi tog oss en kik runt stan, bland annat på bygget dit vi skall på möte imorgon, sen vidtog en stunds letande efter boende, inget var förberett men det brukar lösa sig ändå. Så även denna gången, men vi hamnade strax utanför centrum på ett klassiskt Motell. På Namsen Motor Hotell ligger bilparkering direkt utanför rummet och hela programmet som ett Motell skall ha. Inredningen var ett eldorado i orange, brunt och grönt, 70-talet var tillbaks!

Rum 108, Namsen Motor Hotell

Nåväl, jag och min kollega rundade av kvällen med en öl eller två i “baren”, det var gott och svalkande, tycker att Norsk öl oftast är väldigt god.

Nu återstår bara att ringa till  min älskade hustru, saknar henne.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*