Jul 282011
 

Det är sommar, semestern väntar kring hörnet!

Jag har jobbat hela Juli, mest är det sånt som bara blivit liggandes som jag nu har hunnit beta av, en del saker är mer eller mindre helt omöjliga att beskriva, men jag gör ett försök.

En av de saker jag gjort är att lösa ett gammalt problem som vi dragits med under åren, helt enkelt har det varit problem att höra dörrklockorna ringa på kontoret, sitter man på ovanvåningen så hör man inte klockorna, eller så hör man dem och då är de bara ett störande inslag 🙂

Nå, så för att få ordning på detta så har jag digitaliserat dörrklockorna och puttat in denna informationen i vårt nätverk. Till detta skrev jag en liten programvara som gör att man kan välja vilka dörrar som man vill höra. Så nu kan alla som befinner sig vid en dator på jobbet höra dörrklockorna.

Nästa steg är att jag tänkte ge mig på att skriva en app till Android så att det skramlar i telefonen när det ringer på dörrarna, får se om jag hinner med detta.

Digitalisering av dörrklockor

En helt annan grej, till hösten skall jag jobba med ett projekt där jag behövde en mycket specifik funktion kopplad till ett styrsystem, så de senaste dagarna har jag skrivit ihop den programvaran, nu är det klart. Hela natten har programvaran gått i stresstest vilket har fallit mycket väl ut, jag är nöjd.

UDP To TCP Translator

På hemmafronten har det varit långa kvällspass med renovering, brukar runda av nånstans vid 23-tiden, sen orkar man inte mycket mer.

Jag kan säga att infällda skjutdörrar inte är helt enkelt att bygga, sen underlättar det inte direkt att vårt hus är snart 100 år gammalt, inte så mycket raka vinklar att förhålla sig till.

Men det är skönt med kroppsarbete, och det är den primära planen för semestern!

Häpp!

  One Response to “Sommararbete”

  1. Tar Du patent på Dina uppfinningar? Det kanske skulle löna sig! Hoppas Du hinner vila upp Dig också på semestern!. Kram mamma

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*