Jul 172013
 

Min syn är inte riktigt som den skall vara, lite dåligt på långt håll, lite dubbelseende och en skvätt astigmatism. Detta har ju lett till att jag haft glasögon så länge jag kan minnas.

Den senaste tiden har jag allvarligt funderat på att det är dags att besöka optikern för att byta glasögon då jag ser suddigare och suddigare för var dag som går. Självklart har jag gjort en rejäl marknadsundersökning för att se om det är någon större skillnad mellan de olika optikerna, bland annat har jag varit lite förbryllad över varför det är så stor skillnad mellan Synsam och Specsavers.

På Internet finns det massor med för och nackdelar beskrivna, men ingen riktigt relevant information, så jag vet ärligt talat inte vad som är bra eller inte bra, vad som är dyrt och vad som är billigt. Oavsett vilket så hamnade mitt val på Specsavers denna gång, får hoppas att det blir bra.

Apparat hos optikern

Apparat hos optikern

De vanliga kontrollerna gjordes, mätning av ögonen, läsa bokstäver på tavla och även en ögonbottenspegling. Optikern hummade lite och ville även ta lite bilder på näthinnan, det var tydligen nån förändring där som hon var lite fundersam över och som någon specialist skulle titta närmare på. Jag skulle få besked om det var nått som behövde åtgärdas.

Glasögon provades ut, det viktiga för mig är att skalmarna fjädrar, att glasen är antireflexbehandlade och fotokromatiska, sen har jag egentligen inte några större krav än att de skall fungera som glasögon så att säga.

Vi får se vad det blir av detta, om nån vecka skall jag hämta ut mina nya glasögon.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*